U

ضرر و زیان ناشی از جرم و صدور حکم به جبران آن
ضرر و زیان ناشی از جرم و صدور حکم به جبران آن، از حیث ماهیت، مجازات محسوب نمی شود و مطالبه آن، عنوان دعواي حقوقی را دارد.
به گزارش استینافضرر و زیان ناشی از جرم و صدور حکم به جبران آن، از حیث ماهیت، مجازات محسوب نمی شود و مطالبه آن، عنوان دعواي حقوقی را دارد
در بزه موضوع ماده 598 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) (تصرف غیر قانونی در اموال یا وجوه دولتی یا عمومی و تضییع اموال و وجوه دولتی یا مصرف آن در غیر موارد معین) آیا با توجه عبارت «علاوه بر جبران خسارت وارده و پرداخت اجرت المثل» در متن این ماده، می توان همانند بزه شرکت و کلاهبرداري، جبران خسارت را قسمتی از مجازات تلقی نموده و دادگاه را بدون دادخواست ملزم به صدور حکم از این جهت دانست؟
بازگشت به استعلام شماره 3000/1792/9039 مورخ 26/5/1398 به شماره ثبت وارده 920 مورخ 3/6/1398، نظریه مشورتی شماره 7/98/920 مورخ 1398/06/26 این اداره کل به شرح زیر اعلام می گردد:
ضرر و زیان ناشی از جرم و صدور حکم به جبران آن، از حیث ماهیت، مجازات محسوب نمی شود و مطالبه آن، عنوان دعواي حقوقی را دارد و با توجه به قاعده کلی مذکور در ماده 15 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392، صدور حکم به جبران خسارت جز در مواردي که مقنن به صدور چنین احکامی بدون تقدیم دادخواست تصریح نموده است، نیازمند تقدیم دادخواست می باشد؛
بنابراین صرف ذکر عبارت «علاوه بر جبران خسارات وارده» در ماده 598 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375) مذکور در فرض استعلام) به معناي نفی نیاز به مطالبه و نیز رعایت تشریفات مربوط نمی باشد. 
نرخ دیه سال 1402

نرخ دیه سال 1402

با ابلاغ رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

متهمِ فاقد پیشینه کیفری است با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری است، عباراتی اند که در گواهی عدم سوء پیشینه با آنها روبرو می شویم. درحالیکه شاید در وهله اول به نظر برسد هیچ تمایزی میان این دو عبارت وجود ندارد.