U

اقدامات قانونی در صورت مفقود شدن چک
صادرکننده چک یا ذینفع یا قائم مقام قانونی آنها با تصریح به اینکه چک مفقود یا سرقت یا جعل شده یا از طریق کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا جرائم دیگری تحصیل گردیده می‌تواند کتباً دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد.
به گزارش استیناف- صادرکننده چک یا ذینفع یا قائم مقام قانونی آنها با تصریح به اینکه چک مفقود یا سرقت یا جعل شده یا از طریق کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا جرائم دیگری تحصیل گردیده می‌تواند کتباً دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد.
باسلام
همسرمن چندموردچک برگشتی داره ایشون بازاری هستن وچک هاشون هرکدوم ازاستانای مختلف هست همه مبلغوپرداخت کرده به صورت نقدی،ولی ادرس هیچ کدوم ازاونارونداره ،چکاشم گم کرده ،اخرین چک هم مربوط به سال96هستش،وام هم به ایشون نمیدن،هیچ کس هم ازایشون شکایت نکرده،به نظرشمابرای حل مشکل چه کاری بایدانجام بدیم.باتشکر
پاسخ کارشناس: پرسش کننده محترم کارسازی و تامین وجه چک ها بدون دریافت اصل چک ها اقدامی غلط می باشد. چه اینکه مطابق ماده ۱۷ قانون صدور چک، وجود چک در دست صادرکننده دلیل پرداخت وجه آن و انصراف شاکی از شکایت است مگر خلاف این امر ثابت گردد.
فلذا به نظر می رسد می بایست برای استرداد چک های مذکور اقدام نمایید. اما به دلیل مفقودی چک ها می بایست ابتدا اعلام مفقودی و اقدام قانونی مقتضی در راستای ابطال چک ها صورت پذیرد. مطابق ماده ۱۴ (اصلاحی ۱۳۷۲) قانون صدور چک، صادرکننده چک یا ذینفع یا قائم مقام قانونی آنها با تصریح به اینکه چک مفقود یا سرقت یا جعل شده یا از طریق کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا جرائم دیگری تحصیل گردیده می‌تواند کتباً دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد. بانک پس از احراز هویت دستور دهنده از پرداخت وجه آن خودداری خواهد کرد و در صورت ارائه چک بانک گواهی عدم پرداخت را با ذکر علت اعلام شده صادر و تسلیم می‌نماید.
همچنین مطابق تبصره ۲ (الحاقی ۱۳۷۲) قانون مذکور، دستور دهنده مکلف است پس از اعلام به بانک شکایت خود را به مراجع قضایی تسلیم و حداکثر ظرف مدت یکهفته گواهی تقدیم شکایت خود را به بانک تسلیم نماید در غیر این صورت پس از انقضا مدت مذکور بانک از محل موجودی به تقاضای دارنده چک وجه آن را پرداخت می‌کند.
نرخ دیه سال 1402

نرخ دیه سال 1402

با ابلاغ رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

متهمِ فاقد پیشینه کیفری است با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری است، عباراتی اند که در گواهی عدم سوء پیشینه با آنها روبرو می شویم. درحالیکه شاید در وهله اول به نظر برسد هیچ تمایزی میان این دو عبارت وجود ندارد.