U

قابلیت مجازات یا عدم مجازات دولت در تصادفات ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی
چنانچه تصادف ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی منجر به صدمه یا فوت به لحاظ عدم نصب تابلو هشداردهنده یا موانع فیزیکی از سوي ادارات دولتی باشد، مجازات هاي مقرر در ماده 20 نسبت به آن اشخاص قابل اعمال نیست.
به گزارش استیناف– چنانچه تصادف ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی منجر به صدمه یا فوت به لحاظ عدم نصب تابلو هشداردهنده یا موانع فیزیکی از سوي ادارات دولتی باشد، مجازات هاي مقرر در ماده 20 نسبت به آن اشخاص قابل اعمال نیست.
در صدمات وارده ناشی از تصادفات به لحاظ عدم رعایت نظامات دولتی از جمله نواقص مربوطه به احداث راه، عدم نصب تابلوهاي هشداردهنده یا موانع فیزیکی، آیا ادارات و دستگاه هاي اجرایی و به طور کلی اشخاص حقوقی علاوه بر جنبه خصوصی از باب پرداخت دیه، قابلیت مجازات از جنبه عمومی وفق مواد 714 تا 718 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 را هم خواهند داشت؟
بازگشت به استعلام شماره16343/د مورخ 18/04/1398 به شماره ثبت وارده 578 مورخ 18/04/1398 ، نظریه مشورتی کمیسیون قوانین جزایی این اداره کل به شرح زیر اعلام می گردد:
با توجه به تبصره ماده 20 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 ،مجازات موضوع این ماده در مورد اشخاص حقوقی دولتی و اشخاص عمومی غیردولتی در مواردي که اعمال حاکمیت می کنند، مجري نیست.
بنابراین چنانچه تصادف ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی منجر به صدمه یا فوت به لحاظ عدم نصب تابلو هشداردهنده یا موانع فیزیکی از سوي ادارات دولتی باشد، مجازات هاي مقرر در ماده 20 نسبت به آن اشخاص قابل اعمال نیست به ویژه آن که نوع مجازات هاي مقرر در این ماده نیز با انجام وظایف قانونی ادارات منافات دارد.
نرخ دیه سال 1402

نرخ دیه سال 1402

با ابلاغ رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

متهمِ فاقد پیشینه کیفری است با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری است، عباراتی اند که در گواهی عدم سوء پیشینه با آنها روبرو می شویم. درحالیکه شاید در وهله اول به نظر برسد هیچ تمایزی میان این دو عبارت وجود ندارد.