U

راهکار‌های کاهش استرس داوطلبان کنکور
کنکور در کشور ما یک رقابت سخت و نفسگیر است و استرس برای آن امری اجتناب نا پذیر محسوب می‌شود، همچنین شیوع ویروس کرونا و ترس داوطلبان از ابتلا در حین برگزاری که این استرس دو چندان کرده است.
به گزارش استیناف– فرشته کریمی زاده در گفت‌وگو با میزان در خصوص راهکار‌های کاهش استرس داوطلبان کنکور گفت: کنکور در کشور ما یک رقابت سخت و نفسگیر است و استرس برای آن امری اجتناب نا پذیر محسوب می‌شود، همچنین شیوع ویروس کرونا و ترس داوطلبان از ابتلا در حین برگزاری که این استرس دو چندان کرده است.
وی ادامه داد: مقداری از استرس در شرایط امتحان، مسابقه، آغاز کار جدید و کنکور وجود دارد و نه تنها امری طبیعی محسوب می‌شود، بلکه برای موفقیت لازم و ضروری است.
این روان شناس متذکرشد: اما اگر اضطراب به حدی باشد که زندگی فرد تحت ثاثیرقرار گیرد و درانجام کار‌های روزمره به گونه‌ای اخلال ایجاد شود که داوطلب هر چه درس می‌خواند چیزی یاد نگیرد و یا به سرعت دچار فراموشی شود، فرد حتما باید به روان شناس یا روان پزشک مراجعه کند تا تحت درمان قرار گیرد.
کریمی زاده تاکید کرد: استرس شدید داوطلبان کنکور نه تنها با نصیحت‌های خانوداه کنترل نمی‌شود، بلکه ممکن است با ارائه توصیه‌های غیر اصولی افزایش هم پیدا کند؛ بنابراین در صورت مختل شدن زندگی عادی و بروز استرس شدید افراد باید تحت نظر پزشک قرار گیرند.
وی افزود: اگر اضطراب فرد به گونه‌ای باشد که اخلالی در زندگی عادی و طبیعیش وارد نشود، ولی سبب بروز مشکلاتی برای او شود، نیاز است که این استرس مدیریت شود تا فرد بهترین عملکرد ممکن را داشته باشد.
این روان شناس ضمن اشاره به اینکه بهترین راه برای کاهش استرس برنامه ریزی است به طوری داوطلب طبق یک برنامه کوتاه مدت هر روزباید برنامه درسی مناسبی داشته باشد، اظهار کرد: داوطلبان کنکور باید در برنامه ریزی درسیشان انعطاف داشته باشند، به طوری که اگر در ساعاتی موفق به اجرای برنامه نشد، قابلیت جبران وجود داشته باشد، چرا که اگر برنامه درسی خشک موجب بالارفتن استرس داوطلبان می‌شود.
کریمی زاده ضمن تاکید به نقش وزش و فعالیت‌های بدنی در کاهش استرس بیان کرد: داوطلبان باید برای کاهش اضطراب خود حتما به ورزش و انجام فعالیت‌های بدنی هرچند کوتاه و ساده نظیر پیاده روی بپردازند.

وی با بیان اینکه بهتر است با افزایش استرس فعالیت‌های ورزشی و بدنی هم بیشتر شود، توضیح داد: یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش اضطراب خواب و استراحت کافی به ویژه در روز‌های پایانی است.

این روان شناس تاکید کرد: برنامه درسی داوطلبان باید به گونه‌ای باشد که حتما فرصت کافی برای خواب و استراحت در آن وجود داشته داشته باشد؛ همچنین داوطلبان به ویژه در رزو‌های پایانی کنکور باید تغذیه سبک، کم حجم و مفیدی داشته باشند و از مواد غذایی استفاده کنند که سنگین نباشد و در عین حال انرژی مورد نیاز آن‌ها را تامین کند.

کریمی زاده گفت: برای کاهش استرس در روز‌های پایانی بهتر است داوطلبان چند روز قبل کنکور دمنوش‌های آرامشبخش نظیر گل گاو زبان استفاده کنند و سعی کنند افکار مثبت در ذهن خود بپروارنند و به چیز‌های آرامبخش و ارزشمند زندگی خود بیندیشند.

وی اضافه کرد: بهتر داوطلبان در شرایط کنونی که داوطلبان علاوه بر استرس کنکور با اضطراب کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، حتما وسایل و لوازم ضروری برای پیشگیری از ابتلا به کرونا همراه داشته باشند و نکات بهداشتی را رعایت کنند تا کمتر دچار استرس بشوند.

این روان شناس افزود: توصیه می‌شود قبل از شروع کنکور ۳ برای کنترل اضطراب خود بار نفس عمیق بکشند و دعا و نام خدا آزمون را شروع کنند.

نرخ دیه سال 1402

نرخ دیه سال 1402

با ابلاغ رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

متهمِ فاقد پیشینه کیفری است با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری است، عباراتی اند که در گواهی عدم سوء پیشینه با آنها روبرو می شویم. درحالیکه شاید در وهله اول به نظر برسد هیچ تمایزی میان این دو عبارت وجود ندارد.