U

حق بهره مندی زنان از آموزش و پژوهش
حق بهره مندی از آموزش منحصر به جنسیتی خاص نمی باشد. نتیجه ی این امر این است که شوهر، پدر یا برادر نمی توانند همسر یا فرزند یا خواهر خود را از اشتغال به تحصیل وادارند.
به گزارش استیناف–  بهره مندی از آموزش حقی همگانی و عمومی است و نمی توان این حق را محدود و منصرف به جنسی خاص دانست. اما گاهی نوع و شکل خاصی از آموزش می تواند در کاهش و جلوگیری از بروز و وقوع بسیاری از جرایم موثر باشد.
ازجمله جرایمی که می توان شاهد تاثیر آموزش بر کاهش وقوع آنان باشیم، می توان به جرایم ناشی از خشونت خانگی علیه زنان یا کودک آزاری و غیره اشاره داشت.
به عبارت دیگر آموزش همگانی به افراد با هدف ارتقای سطح دانش عمومی حقوقی، می تواند در راستای پیشگیری و کاهش خشونت نسبت به زنان موثر باشد.
از طرف دیگر همانطور که در مقدمه گفته شد حق بهره مندی از آموزش منحصر به جنسیتی خاص نمی باشد. نتیجه ی این امر این است که شوهر، پدر یا برادر نمی توانند همسر یا فرزند یا خواهر خود را از اشتغال به تحصیل وادارند و یا مانع تحقق این حق مسلم، اولیه و قانونی زنان و دختران شوند.
به عبارت دیگر اشتغال به تحصیل زوجه، اشتغال به حرفه و صنعت محسوب نمی شود تا شوهر بتواند منع زوجه از تحصیل را بخواهد.
و یا حقی منحصر به مردان نیست که پدر یا برادر این اختیار را داشته باشند که فرزند یا خواهر خود را از رسیدن بدان محروم سازند. بلکه در بسیاری موارد این حق آمیخته با تکلیف برای والدین بوده و آنان ملزم به فراهم کردن ساز و کار اجرای آن می باشند تا مبادا فرزند آنان از این حق محروم بماند.
یاسر میرزاجعفری– برگرفته از کتاب حقوق زنان در نظم حقوقی کنونی
نرخ دیه سال 1402

نرخ دیه سال 1402

با ابلاغ رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

متهمِ فاقد پیشینه کیفری است با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری است، عباراتی اند که در گواهی عدم سوء پیشینه با آنها روبرو می شویم. درحالیکه شاید در وهله اول به نظر برسد هیچ تمایزی میان این دو عبارت وجود ندارد.