U

تقاضای رسیدگی از کمیسیون تشخیص سن
در صورتی که تقاضای رسیدگی از کمیسیون تشخیص سن را دارید می توانید پس از مطالعه مقررات ذیل،می توانید از طریق سامانه اداره ثبت احوال درخواست خود را ثبت نمایید. 
به گزارش استیناف– در صورتی که تقاضای رسیدگی از کمیسیون تشخیص سن را دارید می توانید پس از مطالعه مقررات ذیل،می توانید از طریق سامانه اداره ثبت احوال درخواست خود را ثبت نمایید. 
پس از تکمیل فرم درخواست، ضمیمه کردن مدارک، با کلیک بر روی دکمه “ثبت” درخواست در سامانه ثبت و شماره پیگیری به شما ارائه گردد. می بایست شماره پیگیری خود را جهت پیگیری درخواست، تا اتمام روند بررسی نزد خود نگهداری نمایید.
اما از این پس می توانید با استفاده از صفحه “پیگیری درخواست” در سامانه و وارد نمودن شماره پیگیری، وضعیت رسیدگی به درخواست خود را پیگیری نمایید.
در صورتیکه تقاضای رسیدگی از کمیسیون تشخیص سن مورد تایید اولیه قرار گیرد، موضوع از طریق صفحه “پیگیری درخواست” به اطلاع خواهد رسید و می بایست از طریق همین صفحه جهت پرداخت وجه رسیدگی به درخواست از یکی از دو طریق:
الف) پرداخت الکترونیکی
ب) ضمیمه نمون تصویر فیش بانکی اقدام نمایید.
پس از بررسی های به عمل آمده بر روی درخواست توسط کارشناسان، شما می بایست به صفحه “پیگیری درخواست” مراجعه نموده تا از مکان برگزاری کمیسیون جهت احراز هویت و اقدام بر روی درخواست اطلاع پیدا کنید.
پس از برگزاری کمیسیون و صدور تصمیم نهایی، موضوع از طریق صفحه “پیگیری درخواست” به اطلاع خواهد رسید و در صورت نیاز به نیز تعویض شناسنامه به یکی از ادارات ثبت احوال مراجعه نمایید.

قانون حفظ و اعتبار اسنادسجلی

قانون حفظ و اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها مصوب مجلس شورای اسلامی به شماره 576-ق  مورخ 17/11/1367  به شرح زیر ارائه شده است:
ماده واحده- از تاریخ تصویب این قانون تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است.
تبصره – صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر و درصورتیکه اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی  به تشخیص کمیسیونی مرکب از فرماندار یا بخشدار ، رئیس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب مدیرعامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر و یا بخش محل صدور شناسنامه وبا عضویت و ریاست قاضی دادگاه صالحه محل تشکیل می گردد بیش از 5سال باشد می تواند سن خود را اصلاح نماید.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و یک تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ دوم بهمن یکهزار و سیصد و شصت و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 12/11/1367 به تایید شورای نگهبان رسیده است .
نرخ دیه سال 1402

نرخ دیه سال 1402

با ابلاغ رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

متهمِ فاقد پیشینه کیفری است با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری است، عباراتی اند که در گواهی عدم سوء پیشینه با آنها روبرو می شویم. درحالیکه شاید در وهله اول به نظر برسد هیچ تمایزی میان این دو عبارت وجود ندارد.