U

اختیارات معاون دادستان و دادیار در صورت وقوع جرم مشهود
معاون دادستان و دادیار، در مواردي که جانشین دادستان است، در صورت وقوع جرم مشهود موضوع بند «پ» ماده 64 قانون اخیرالذکر، در حدود قانون، اقدام می کند.
به گزارش استیناف– معاون دادستان و دادیار، در مواردي که جانشین دادستان است، در صورت وقوع جرم مشهود موضوع بند «پ» ماده 64 قانون اخیرالذکر، در حدود قانون، اقدام می کند.
بند «پ» ماده 64 قانون آیین دادرسی کیفري یکی از جهات قانونی شروع به تعقیب را وقوع جرم مشهود در برابر دادستان یا بازپرس بیان نموده است. حال با توجه به اینکه مجموعه معاونین دادستان و دادیاران در دادسرا، هیأت واحد محسوب می شوند و در غیاب دادستان و یا با حضور وي تحت شرایطی عهده دار انجام وظایف قانونیمی باشند.
آیا در فرض عدم حضور دادستان، چنانچه هر یک از معاونین یا دادیاران شاهد وقوع جرم مشهود باشند با توجه به ماده 88 همان قانون می توانند رأساً شروع به تعقیب نمایند یا اینکه اختیار و وظیفه مذکور صرفاً قائم به شخص دادستان یا بازپرس می باشد؟  
مطابق نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه:
برابر ماده 88 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 معاون دادستان و دادیار، در مواردي که جانشین دادستان است ، در صورت وقوع جرم مشهود موضوع بند «پ» ماده 64 قانون اخیرالذکر، در حدود قانون، اقدام می کند.
نرخ دیه سال 1402

نرخ دیه سال 1402

با ابلاغ رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

متهمِ فاقد پیشینه کیفری است با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری است، عباراتی اند که در گواهی عدم سوء پیشینه با آنها روبرو می شویم. درحالیکه شاید در وهله اول به نظر برسد هیچ تمایزی میان این دو عبارت وجود ندارد.