U

آیا طرح دعواي جدید در مرحله تجدیدنظر و دیوان عالی کشور مجاز است؟
به صراحت ماده 362 قانون آیین دادرسی دادگاههاي عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 ادعاي جدید در مرحله تجدید نظر مسموع نیست.
به گزارش استیناف– آیا طرح دعواي جدید در مرحله تجدیدنظر و دیوان عالی کشور مجاز است؟ در صورت مجاز بودن تا چه زمانی این دعوي قابل طرح است و در صورتی که دادخواست دعاوي جدید نقص داشته باشد، رفع نقص بر عهده چه مرجعی است و در صورت عدم رفع نقص، صدور قرار بر عهده دادگاه است یا دفتر؟
آیا در مرحله تجدیدنظر و فرجام میتوان دلیل جدید ارائه کرد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، این مراجع چه تکلیفی در قبال دلیل جدید دارند؟

مطابق نظریه مشورتی شماره 7/99/657 اداره حقوقی قوه قضاییه:

1 -با توجه به صراحت ماده 362 قانون آیین دادرسی دادگاههاي عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 ادعاي جدید در مرحله تجدید نظر مسموع نیست. از آنجا که رسیدگی در دیوان عالی کشور اساساً به صورت شکلی است و نه ماهیتی، این دیوان به ادعاي ماهیتی که در مرحله نخستین مورد رسیدگی واقع نشده است، ورود نخواهد داشت. ماده 7 قانون یادشده نیز متضمن این مهم است.
2 -در صورتیکه دلیل جدیدي در مرحله تجدید نظر اقامه شود، طبعاً دادگاه تجدید نظر در مقام بررسی و ارزیابی این دلیل به ماهیت امر پرداخته و بر اساس آن رأي صادر می کند؛
اما در دیوان عالی کشور که رسیدگی به صورت شکلی است و نه ماهیتی، چنانچه دیوان دلیل ابرازي جدید را مؤثر در مقام تشخیص دهد، در اجراي بند 5 ماده 371
قانون فوقالذکر رأي فرجامخواسته را به لحاظ نقص تحقیقات، نقض و مطابق بند «الف» ماده 401 این قانون پرونده را براي رسیدگی مجدد به دادگاه صادرکننده رأي نخستین ارجاع می کند.
نرخ دیه سال 1402

نرخ دیه سال 1402

با ابلاغ رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

تفاوت عبارت متهمِ فاقد پیشینه کیفری با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری

متهمِ فاقد پیشینه کیفری است با متهم فاقد پیشینه موثر کیفری است، عباراتی اند که در گواهی عدم سوء پیشینه با آنها روبرو می شویم. درحالیکه شاید در وهله اول به نظر برسد هیچ تمایزی میان این دو عبارت وجود ندارد.